Jumaat, Mac 04, 2011

Biskut tradisi famili ....


Eh ..kan raya lambat lg? ..... tiba2 ada biskut raya. Tapi ...biskut ni tak mesti je tuk raya kan...tuk hantaran pun bole....



 BISKUT PALA



Bahan:

1 biji telur ayam
12 oz tepung gandum
6 oz mentega
5 oz gula halus
1 peket halwa buah pala (di cincang halus)

Cara:

Gaul mentega dan gula, pecahkan telur,masukkan halwa buah pala dan akhir sekali masukkan tepung sedikit demi sedikit.

Ambil sedikit adunan tadi dan di bentukkan memanjang dan di bungkus dengan plastik dan di simpan kedalam peti sejuk ditempat yang beku.

Apabila hendak dibakar ,keluarkan adunan tadi dan di potong lebih kurang 0.2 inci tebal nya dan dibakar.



0 comments:

Catat Ulasan

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More