1 /2 kg kentang
4 sudu tepung RFC
1 biji telur ayam
Minyak untuk menggoreng
Caranya:
Kentang di buang kulit dan potong bentuk wedges
Di basuh dan di rebus separuh masak
Setelah separuh masak angkat dan toskan
Di dalam mangkuk lain pecahkan telur dan pukul sebati
Kemudian masukkan kentang tadi dan gaulkan sebati
Taburkan tepung RFC dan pastikan kentang tadi di saluti dengan tepung.
Panaskan minyak di dalam kuali dan masukkan kentang yang di sediakan tadi
Goreng sehingga kekuningan dan boleh di angkat.
Kalau tak suka menggoreng, boleh juga di bakar di dalam oven selama 15-20 minit.
Tuangkan sos cili keatas wedges tadi
Mmmmm.....sehingga menjilat jari
4 sudu tepung RFC
1 biji telur ayam
Minyak untuk menggoreng
Caranya:
Kentang di buang kulit dan potong bentuk wedges
Di basuh dan di rebus separuh masak
Setelah separuh masak angkat dan toskan
Di dalam mangkuk lain pecahkan telur dan pukul sebati
Kemudian masukkan kentang tadi dan gaulkan sebati
Taburkan tepung RFC dan pastikan kentang tadi di saluti dengan tepung.
Panaskan minyak di dalam kuali dan masukkan kentang yang di sediakan tadi
Goreng sehingga kekuningan dan boleh di angkat.
Kalau tak suka menggoreng, boleh juga di bakar di dalam oven selama 15-20 minit.
Tuangkan sos cili keatas wedges tadi
Mmmmm.....sehingga menjilat jari
1 comments:
Tepung RFC
Tepung ni ada campuran herba dan memang sedap hingga menjilat jari...
Tips: tak perlu letak garam sebab dah ada garam.
Catat Ulasan