Khamis, Mei 14, 2009

Kentang Wedges RFC


1 /2 kg kentang
4 sudu tepung RFC
1 biji telur ayam
Minyak untuk menggoreng


Caranya:


Kentang di buang kulit dan potong bentuk wedges
Di basuh dan di rebus separuh masak
Setelah separuh masak angkat dan toskan
Di dalam mangkuk lain pecahkan telur dan pukul sebati
Kemudian masukkan kentang tadi dan gaulkan sebati
Taburkan tepung RFC dan pastikan kentang tadi di saluti dengan tepung.
Panaskan minyak di dalam kuali dan masukkan kentang yang di sediakan tadi
Goreng sehingga kekuningan dan boleh di angkat.
Kalau tak suka menggoreng, boleh juga di bakar di dalam oven selama 15-20 minit.


Tuangkan sos cili keatas wedges tadi


Mmmmm.....sehingga menjilat jari

Radix Koko Shake


1 sachet radix koko


1/2 cawan air panas


1 cawan air sejuk


Larutkan radix koko ke dalam air panas , kemudian campurkan air sejuk dan kacau sehingga sebati.




Masukkan kedalam peti sejuk selama 1 jam atau hingga separuh beku.




Setelah separuh beku keluarkan dari peti sejuk dan goncangkan (shake) sehingga sebati.




Mmmm......Sedap di minum ketika cuaca panas.








Selamat mencuba.....................

Selasa, Mei 05, 2009

Udang Goreng RFC

BAHAN:
300 gm udang


1 biji telur
4 sudu besar tepung RFC
Minyak untuk menggoreng




CARA MENYEDIAKAN:
1. Campurkan semua bahan diatas dan perapkan udang selama 5 minit.
2. Goreng udang sehingga kekuningan dan hidangkan.

Isnin, Mei 04, 2009

Kongsi Resepi



Saya ingin berkongsi resepi mudah dan ringkas untuk di nikmati bersama keluarga tersayang. Istimewanya resepi ini adalah bahan yang di gunakan adalah produk HPA yang pastinya halal.


Resepi ini amat mudah di sediakan dengan bahan yang minima.Selain wanita berkerjaya
dan surirumah, anak remaja dan suami juga boleh menyediakan resepi ini.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More